Treninzi sa konsultantima iz UNDP-a

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.08.2016. 18:48

Predstavnici organizacija civilnog društva/nevladinih organizacija i sportskih organizacija iz Kotor Varoša prisustvuju treninzima sa konsultantima iz UNDP-a kako bi što bolje razumjeli koncept i metodologiju pripreme projekta.

Riječ je o dvodnevnom treningu i svi dijelovi su tematski povezani, tako da je neophodno da zainteresovani učesnici prisustvuju oba dana, jer znanje stečeno prvog dana bez prisustva na drugom treningu je nepotpuno i neiskoristivo za pisanje projekata.

Na treninzima će se usavršavati tehnika za definisanje i pripremu projekata i kako pripremiti dobar projektni plan.

Prema riječima Elmide Sarić, predavača na temu izrade projekata, neophodno je kroz praktične primjere usavršiti potrebne tehnike za uspješnu pripremu, pisanje i vođenje projekata.

„Razvijaćemo tehnike potrebne za djelotvoran projektni plan u cilju boljeg razumijevanja elemenata i principa projektnih prijedloga“, istakla je Sarićeva.

Treninzima u skupštinskoj sali prisustvuju 22 predstavnika organizacija civilnog društva/nevladinih organizacija, sportskih organizacija i javnih ustanova.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…