Trifunović pobjednik Nikoljdanskog turnira

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.12.2017. 16:29

Andrej Trifunović, učenik osmog razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Kotor Varoša, pobjednik je tradicionalnog nikoljdanskog šahovskog turnira koji je održan u područnoj školi u Zabrđu.

To je četvrti trijumf Trifunovića na 17-om izdanju ove tradicionalne manifestacije, na kojoj je učestvovalo 12 učenika. 

Igralo se pet kola po Švajcarskom sistemu, a Trifunović je ostvario maksimalan učinak od pet pobjeda.

“Srećan sam zbog trijumfa u vrlo jakoj konkurenciji, a pogotovo zbog činjenice da sam ostvario svih pet pobjeda i tako, nakon prošlogodišnjeg slabijeg izdanja, ponovo pokazao odličnu formu”, rekao je Trifunović. 

Drugo mjesto pripalo je Adamu Jokanoviću, dok je treći bio Marko Maksimović. 

Najuspješnijim učesnicima je Sergej Molčanov, predsjednik ŠK „Kotor Varoš“, uručio pehare i diplome. Nikoljdanski turnir su zajednički organizovali OŠ „Sveti Sava“ i ŠK „Kotor Varoš“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…