U Hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara u Zabrđu proslavljena krsna slava hrama – Vidovdan

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.07.2017. 10:57

U Hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara u kotorvaroškoj mjesnoj zajednici Zabrđe proslavljen je 28. jun krsna slava hrama – Vidovdan.

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić služio je liturgiju i slavski obred u prisustvu velikog broja vjernika, istakavši da je ovo veliki dan za parohijane ovog kraja.

“Vidovdan je za srspki narod poseban praznik i sa ponosom se sjećamo junaštva i žrtve naših slavnih predaka. Ponosan sam što je ovaj hram podignut u čast Svetog velikomučenika kneza Lazara i što njegovo uređenje zajedno privodimo kraju”, poručio je Narić.

Služene su liturgije i parastosi i u ostalim hramovima na području kotorvaroške opštine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…