U Kotor Varošu obilježen Dan boraca

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.02.2017. 15:35

Polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća u Spomen-sobi za poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata u opštini Kotor Varoš danas je obilježen Dan Boračke organizacije Republike Srpske.

Cvijeće su položili predstavnici opštinske Boračke organizacije, opštine Kotor Varoš, porodice poginulih i nestalih boraca, ratni vojni invalidi, kao i borci i građani. 

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić služio je pomen za poginule borce Vojske Republike Srpske. 

On je odao zahvalnost poginulim borcima, ističući da se bol i tuga porodica ne može umanjiti, ali da sjećanje na njih treba da ostane trajno. 

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kotor Varoš Gosto Trivunović čestitao je svim borcima današnji praznik. 

"Republika Srpska je jedini garant ostanka srpskog naroda i zbog toga treba njegovati sjećanje na poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata", rekao je Trivunović. 

On kaže da Republika Srpska i opština Kotor Varoš ulažu maksimum napora da pomognu boračkim kategorijama, ali da to sigurno nije u onoj mjeri koliko zahtjeva dobijaju. 

"Stambeno smo obezbijedili sve porodice poginulih boraca, kao i ratne vojne invalide do četvrte kategorije, a pružamo i novčanu pomoć za 30 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida", dodao je Trivunović. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…