Učenici SŠC „Nikola Tesla“u takmičarskom dijelu Evropske noći istraživača

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.09.2017. 16:51

Učenici SŠC „Nikola Tesla“ Kotor Varoš ove godine po prvi put učestvovaće u takmičarskom dijelu Evropske noći istraživača koja se održava u Banjoj Luci u petak 29.09.2017. godine od 17 do 21 sat u velikoj dvorani Banskog dvora.

Školu će predstavljati Borić Simo sa timom Munje, koji će demonstrirati Hercov eksperiment i Kalamanda Nikola sa timom Svici, koji će predstaviti Teslin transformator, a sve pod mentorstvom profesora Smiljić Đorđa.

O pobjedniku takmičenja odlučuju i glasovi publike, stoga pozivamo zainteresovane sugrađane da posjete naše štandove. Evropska noć istraživača je evropski događaj koji je pokrenula Evropska komisija 2005. godine, a u Banjoj Luci se održava od 2012. godine.

Cilj Noći istraživača je da zbliži građanstvo i istraživače jednom godišnje, zadnjeg petka u septembru, pružajući nam alternativu za uobičajeni izlazak petkom, promovišući nauku u večernjim časovima raznim aktivnostima. Težište je na predstavljanju istraživača u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, isticanju pozitivnog uticaja istraživača na svakodnevni život građana te promovisanju karijere istraživača, posebno kod mladih pod sloganom: “Kreirajmo bolje sutra!”

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…