UKC RS: Dejan Bojić stabilno, sve prognoze su krajnje preuranjene i neizvjesne

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.01.2017. 18:43

Univerzitetski klinički centar RS saopštio je danas da je stanje Dejana Bojića iz Maslovara kod Kotor Varoša, koji je teško povrijeđen u subotu u saobraćajnoj nesreći u Vrbanjcima, stabilno, ali da su prognoze krajnje preuranjene i neizvjesne.

– Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Darka Golića i današnjeg glavnog dežurnog ljekara na hirurgiji Milana Simatovića pacijent D.B. primljen je sa teškim tjelesnim povredama u hemoragičnom šoku. Odmah poslije prijema sprovedene su hitne dijagnostičke procedure, nakon kojih se pristupilo hitnom operativnom zahvatu. Stanje pacijenta D.B. zahtijeva mehaničku ventilaciju i za sada je stabilno. Nastavlja se liječenje u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje, a sve prognoze su krajnje preuranjene i neizvjesne – istakli su u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Na liječenju je i dalje i Bojićev trogodišnji sin , koji je primljen u Kliniku za dječiju hirurgiju.

– Prema riječima načelnika Klinike za dječiju hirurgiju Zorana Rakonjca, pacijent L. B. je primljen sa lakim tjelesnim povredama. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, te se njegovo dalje liječenje i opservacija nastavljaju u Klinici za dječiju hirurgiju ‘ dodali su u Univerzitetsko kliničkom centru.

Od povreda zadobijenih u ovoj saobraćajnoj nesreći u bolnici je u nedjelju preminula Bojićeva supruga Svjetlana. Tragedija se dogodila kada su se direktno sudarili “golf 4” za čijim volanom je bio Bojić i “kedi” kojeg je vozio Drago Janković iz Banjaluke, koji je poslije ukazane pomoći pušten na kućno liječenje.

Apelu za davanje krvi za povrijeđenog Bojića odazavalo se više od 100 Kotorvarošana, a u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta su rekli da više nema potrebe za prikupljanje krvi. Crveni krst Kotor Varoš i Zavod za transfuziološku medicinu RS su zahvalili svim Kotorvarošanima koji su se odazvali i pomogli u spasavanju života.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…