Uskoro dokumentarni film o Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 07.11.2017. 19:24

Udruženju mladih iz Kotor Varoša “Heroj” odobren je projekat na samitu mladih u Sarajevu u sklopu kojeg će snimiti dokumentarni film o temi izgradnje povjerenja među različitim etničkim grupama u Kotor Varošu.

"Prije nekoliko mjeseci je održan samit mladih u Sarajevu posvećen održivosti mira među narodima u BiH i tada smo sa našim projektom ušli u drugi krug. Drugi krug je održan prošlog vikenda takođe u Sarajevu i učesnici su obučavani kako da realizuju projekte", rekao nam je  idejni tvorac i budući predsjednik “Heroja” Đorđe Bojić.

Za realizaciju projekta udruženje "Heroj" dobilo je kameru i ostalu opremu neophodnu za snimanje dokumentarnog filma i 1.000 dolara.

Na samitu mladih bilo je 200 učesnika među kojima je birano deset timova koji će se projektima boriti za grantove.

"Predstavili smo Kotor Varoš kao pozitivan primjer grada u kojem su odnosi između različitih etničkih grupa na visokom nivou i u kojem nema većih problema – rekao je Bojić.

Nakon zvanične registracije udruženja isto će se baviti humanitarnim radom i omladinskim aktivizmom. 

Izvor:MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…