Uskoro obnova i uređenje župne kancelarije i župne kuće u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.07.2018. 08:01

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš potpisao je u Banjaluci sa župnikom u Župi Krista Kralja u Ceru kod Doboja Josipom Batinićem i župnikom u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Kotor Varoši Zoranom Mandićem ugovore o partnerstvu i saradnji u procesu realizacije projekata održivog razvoja.

Ovim ugovorima Ministarstvo je obezbijedilo 36.000 KM za uređenje i obnovu župne kancelarije i župne kuće u ove dvije župe, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

U saopštenju se navodi da je Čordaš upoznao župnike o Programu rješavanja problema raseljenih lica, izbjeglica i povratnika u 2018. godini, u okviru kojeg će biti realizovani ovi projekti.

Čordaš je posebno istakao značaj obnove vjerskih objekata u okviru ovog programa koji podržava projekte održivog povratka.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, u okviru pružanja podrške projektima održivog povratka, u proteklih sedam godina na prostoru Doboja i Kotor Varoša samo za obnovu vjerskih objekata izdvojilo je oko 400.000 KM.

Tokom sastanka je razgovarano i o procesu povratka na područje ove dvije lokalne zajednice, kao i o značaju projekata, koje će realizovati Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da su župnici zahvalili ministru Čordašu za obezbijeđena sredstva, te ga upoznali o aktivnostima koje će biti realizovane u njihovim župama, izrazivši nadu da će podrška Ministarstva i Vlade Republike Srpske biti nastavljena i u budućnosti.

 

Izvor: GlasKotorVarosa.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…