Uskoro realizacija “Projekta hitnog oporavka od poplava” nakon 2 godine od poplava, uz zaduženje od 1.140.000 KM !?

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.04.2016. 11:40

Skupštinska većina opštine Kotor Varoš usvojila je prošle godine odluku o kreditnom zaduženju kod Svjetske banke u iznosu od 1.140.000 KM po veoma povoljnim uslovima za realizaciju ”Projekta hitnog oporavka od poplava” na području opštine Kotor Varoš.

Riječ je o zaduženju na 20 godina uz grejs period od pet godina a ovim sredstvima će biti sanirana šteta na mostovima i putevima tokom poplava. 

Još prošle godine predviđeno je da se saniraju:

1. Sanacija mosta na rijeci Vrbanji u naselju Šibovi
2. Sanacija mosta na rijeci Vrbanji prema naselju Kotor
3. Rekonstrukcija mosta na potoku Čudnić
4. Izgradnja novog mosta na rijeci Kruševici
5. Sanacija puteva : 
Grabovačka rijeka škola - Grabovica
Dabovci-Kuprešaci - Đurići
Jezerka - Garići 
Donje Liplje - Zelenika
Kotor Varoš - Vagani
Vrbanjci - Rastik

Interesantno je da su gotovo neprepoznatljive posljedice poplava u gradovima i opštinama koji su najviše pogođeni poplavama, tipa Doboja ili Čelinca. Da li će stanovnici opštine Kotor Varoš dočekati sanaciju oštećene infrastrukture nakon pune dvije godine od poplava ostaje da se vidi. Kako je najavljeno radove na ovim infrastrukturnim objektima će izvoditi uglavnom domaći izvođači.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…