Uspjeh kotorvaroških šahista u Kneževu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 26.04.2016. 11:28

Na tradicionalnom 21-om Vaskršnjem turniru Kneževu u nedjelju je nastupilo deset članova kotorvaroškog Šahovskog kluba. Pobjednik turnira je bio neizvjestan do posljednjeg devetog kola, u kojem je Zoranu Đuriću iz Kneževa bio dovoljan remi u partiji sa bratom Goranom da sa 7,0 poena primjenom dodatnih kriterija osvoji prvo mjesto.

Među kotorvaroškim šahistima najuspješniji je bio Sergej Molčanov, koji je osvojio sa 7,0 poena drugo mjesto. Sa po 6,0 poena Stojan Eskić zauzeo četvrto, Zlatko Kragić peto, a najmlađi učesnik turnira Dragan Stanković šesto mjesto.

Turnir je organizovao ŠK „Progres“ Kneževo. Pokrovitelj turnira bila je opština, a pomoć su pružili i donatori. Na turniru je učestvovalo 26 šahista iz Knerževa, Kotor Varoša i Čelinca.

Učesnike je pozdravio, a zatim povlačenjem prvog poteza u partiji Aleksa Aleksić – Kazimir Ivić turnir otvoriovršilac dužnosti načelnika opptine Goran Borojević. Najuspjenijim učesnicima Vaskršnjeg turnira od prvog do petog mjesta nagrade je uručio predsjednik ŠK „Progres“ Goran Aeksić. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…