Usvojeni izvještaji, odluke, zaključci i imenovanja na sjednici SO Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.07.2017. 14:03

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Kotor Varoš usvojili su danas konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za 2016. godinu i donijeli odluku da budžetski deficit od 136.152 KM bude pokriven smanjenjem javne potrošnje u periodu od 2018. do 2021. godine u jednakim iznosima od 34.038 KM.

Usvojena je i odluka o dodatnom kreditnom zaduženju od 50.000 KM na 25 godina po projektu "Hitnog oporavka od poplava". 

Riječ je o slobodnim sredstvima Svjetske banke koja se distribuišu opštinama za sanaciju šteta nastalih tokom majskih poplava 2014. godine. 

Dio sredstava u iznosu od 107.000 KM, namijenjenih za asfaltiranje Ulice patrijarha Pavla na Novom Naselju biće preusmjereno za sanaciju i modernizaciju dionica puta Donji Obodnik-Dabovci i Zabrđe-Novo Selo. 

Odbornici su usvojili zaključak kojim se ovlašćuje načelnik opštine da sa Šumskim gazdinstvom /ŠG/ "Vrbanja" Kotor Varoš zaključi sporazum o zajedničkom ulaganju na iznos od 200.000 KM, a koji se odnosi na stavku programa "Održavanje prioritetnih puteva sa kojih se vrši izvoz šumskih drvnih sortimenata". 

Skupština opštine je za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu imenovala Srđana Ćorića /SDS/, a usvojeno je i rješenje o imenovanju vršilaca dužnosti članova Upravnog odbora Agencije za lokalni ekonomski razvoj, Turističke organizacije i Javne ustanove "Centar za kulturu, sport i informisanje" Kotor Varoš. 

Prijedlog Statuta opštine Kotor Varoš je dobio potrebnu većinu glasova. 

Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili Odluku o izmjeni dijela Regulacionog plana "Sportek", Odluku o prodaji nepokretnosti u svojini opštine Područnoj jedinici /PJ/ "Elektrodistribucija" Banjaluka, Odluku o ustupanju elektroenergetskih objekata i Odluku o odricanju od naknade za eksproprisane nepokretnosti.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…