Volonteri Crvenog krsta posjetili „Kuću radosti“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 05.10.2018. 08:24

U okviru obilježavanja Nedjelje djeteta mladi volonteri Crvenog krsta Kotor Varoš posjetili su „Kuću radosti“.

Centar za porodicu „Kuća radosti“ Kotor Varoš okuplja djecu sa poteškoćama u razvoju i djeluje već drugu godinu. Predstavnike Crvenog krsta su djeca dočekala sa oduševljenjem zajedno sa Ninom Dragoljević, predsjednicom Centra , Dragicom Tepić, direktoricom Centra za porodicu „Kuća radosti“ i njihovim volonterima.

Volonteri Crvenog krsta su mališanima donijeli slatkiše, sokove, papir, bojice i drugi materijal koji će im biti koristan. Nakon toga su se družili uz igru i pjesmu. Mališani Kuće radosti su za uzvrat crvenokrstašima poklonili svoje „srce“ koje su specijalno izradili za ovu priliku. Na kraju, uručili su zahvalnicu Centra predstavnicima Crvenog krsta koji su obećali da će ih i dalje podržavati i posjećivati.

Nedjelje djeteta sprovodi u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi UN Konvencije o pravima djeteta. Ove godine ista se obilježava od 1 do 7. oktobra 2018. Važno je znati koja su dječija prava, kako ih ostvariti i kako djecu zaštititi. Svako dijete ima sva prava garantovana Konvencijom. Svako dijete ima pravo na život, opstanak i razvoj. Dijete ima pravo da uvijek kaže svoje mišljenje, a drugi imaju obavezu da ga saslušaju i uzmu u obzir. Svakom djetetu treba biti dostupno školovanje, prema njegovim sposobnostima i mogućnostima. Ukoliko dijete ima problema sa zdravljem ili smetnje u razvoju ima pravo da mu budu obezbijeđeni uslovi za kvalitetan život i jednakost sa drugima.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…