Vučanović primio mladu pjesnikinju Tijanu Tepić

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.06.2016. 16:15

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović organizovao je danas prijem za mladu pjesnikinju Tijanu Tepić, koja je nedavno promovisala zbirku pjesama pod nazivom “Jedna suza i zagrljaj svijetu”.

Vučanović je pohvalio rad mlade kotorvaroške pjesnikinje koja doprinosi afirmaciji opštine.

“Uvijek sam podržavao talente u svim oblastima umjetnosti, a Tijana osim poezije pokazuje sklonosti ka glumi, sviranju klavira i istraživačkom ronjenju. Ona se svrstava u red izuzetno perspektivnih umjetnica”, rekao je Vučanović.

Tepićeva je ovu zbirku poezije pisala od svoje devete godine. U zbirci pjesama “Jedna suza i zagrljaj svijetu”, koju je Tepićeva već promovisala u Narodnoj biblioteci u Čelincu i u Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica Republike Srpske u Banjaluci, su i nagrađene poeme sa raznih literarnih konkursa.

Odličan je učenik trećeg razreda banjalučke Gimnazije i član Studija “Jazavac”.

“Odrasla sam u Kotor Varošu i mnogo mi znači podrška načelnika opštine, jer planiram da nastavim sa pisanjem pjesama”, rekla je Tepićeva.

Prema njenim riječima, veliku ulogu u njenom pjesničkom i glumačkom napredovanju imali su recenzent knjige Momčilo Spasojević i glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…