Za lјepši i čistiji Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.04.2018. 08:06

– "Očistimo svoju okolinu i sačuvajmo zdravu životnu sredinu" naziv je tradicionalne manifestacije koju svake godine organizuje opštinska uprava u okviru obilјežavanja Dana opštine Kotor Varoš - 24. aprila.

Pozivu opštine Kotor Varoš u čišćenju grada odazvali su se zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, sportski klubovi, učenici i prosvjetni radnici osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova.

Radnici lokalne samouprave očistili su uži centar grada, gradski trg, prostor oko spomen-kosturnice borcima NOR-a i spomen-obilјežja palim borcima Vojske Republike Srpske.

"Ovom akcijom se podiže svijest građana o značaju čiste i uređene životne sredine", istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Po riječima Sakana cilј akcije je ostvaren, jer je prikuplјeno više krupnog otpada, starih stvari i drugog otpada koji je ugrožavao životnu sredinu.

U akciji sađenja cvijeća na javnim površinama učestvovali su članovi "Eko opstanka" i ekološke sekcije Osnovne škole "Sveti Sava" Kotor Varoš.

Prolјećnu akciju čišćenja i uređenja grada organizovala je opštinska uprava u saradnji sa ekološkim pokretom "Eko opstanak".

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…