Za osnovce odigrana obrazovna predstava „Mirka“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.12.2017. 12:28

Obrazovna predstava „Mirka“, čiji akteri kroz igru i zabavu uče djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju, odigrana je danas za učenike Osnovne škole „Sveti Sava“ u Kotor Varošu.

Predstavnik Auto moto saveza Republike Srpske Predrag Likokur rekao je Srni da je cilj predstave da se na zanimljiv način pokaže djeci kako treba da se ponašaju u saobraćaju i na šta treba posebno da obrate pažnju. 

„Godišnje realizujemo 15 do 18 predstava širom Republike Srpske, a pogleda je između tri i četiri hiljade djece svake godine“, precizirao je Likokur. 

On podsjeća da se predstava prikazuje već četvrtu godinu. 

„Imamo tendenciju da sa ovim projektom nastavimo i narednih godina jer smatramo da najviše potencijala za unapređenje bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj ima tako što ulažemo u djecu“, naglasio je Likokur. 

Predstavu „Mirka“ realizovali su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa opštinom Kotor Varoš.

„Neophodno je da djeca nauče kako treba prelaziti ulicu preko pješačkog prelaza, kojom stranom se treba kretati duž ulice, da li treba nositi fluorescentnu odjeću ili ne, te kako se prelazi ulica na raskrsnicama sa semaforima“, istakao je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Predstavu „Mirka“ su za učenike Osnovnе školе „Sveti Sava“ izveli studenti Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…