Zaključen Ugovor o kupoprodaji nekretnine sa „Sportekom“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.12.2016. 18:41

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan potpisao je danas Ugovor o kupoprodaji nekretnine sa fabrikom obuće „Sportek“, koja u svom programu razvoja u 2017. godini planira investirati 3 miliona evra u gradnju novih proizvodnih prostora i razvoj novih svjetskih tehnologija za proizvodnju obuće.

Na 15 dunuma zemljišta (k.č. broj 705 K.O Kotor Varoš) planirana je gradnja proizvodnih pogona u kojima će biti zaposleno od 400 do 800 novih radnika.

Predmetnom odlukom utvrđeno je da je od posebnog interesa za lokalni ekonomski razvoj realizacija investicionog projekta dostavljenog od strane „Sporteka“, koji trenutno zapošljava oko 2.000 radnika.

Prethodno su odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš usvojili odluku o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti neposrednom pogodbom zemljišta u opštinskom vlasništvu.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…