Završen humanitarni turnir pod sloganom "Vanja izdrži, pobijedićemo"

Autor: Slaven Šubara / Datum: 31.07.2017. 15:23

Pobjednik velikog humanitarnog turnira u uličnoj košarci koji su organizovali Mjesna zajednica Maslovare i “Fagus grupacija” na Hajdučkim vodama je ekipa “Metaxe“. Drugo mjesto zauzela je ekipa Svetosavac iz Banja Luke, a treca je bila ekipa Ekstazi iz Čelinca. Ovogodišnji turnir u potpunosti je imao humanitarni karakter s ciljem prikupljanja pomoći za liječenje košarkaša iz Maslovara Vanje Pejakovića.

Turnir je okupio 13 ekipa koje su poslali zajedničku poruku "Vanja izdrži, pobijedićemo"

Uplata za učešće je bila proizvoljna i svaka ekipa je uplatila onoliko koliko je bila u mogućnosti.

U hotelu "Hajdučke vode", rekli su da su za takmičare obezbijedili vrijedne nagrada kako bi im se zahvalili na učešću. 

Drugovi koji sa nestrpljenjem očekuju Vanjin njegov povratak smatraju kako je sve ovo samo jedna loše odigrana četvrtina u tom meču koju će ovaj rođeni pobjednik sigurno dobiti.

Inače, još samo danas je otovoren humanitarni broj 1416, putem kojeg svi koji žele mogu donirati jednu marku za liječenje ovog mladića.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…