Završen kamp Crvenog krsta

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.08.2018. 08:23

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je u naselju Tovladić kod Kotor Varoša svečano zatvorio kamp višenamjenskih terenskih ekipa Crvenog krsta pod nazivom “Pripreme za odgovor na katastrofe 2018”.

Sakan je pohvalio sve one koji su učestvovali u radu kampa, kao i njegov značaj u osposobljavanju volontera za djelovanje u vanrednim prilikama.

“Mladi volonteri su sticali znanja putem niza kurseva i radionica o pružanju prve pomoći, upotrebe sredstava veze i korištenje topografskih karata, pripreme objekata za privremeni smještaj, a naša je obaveza da nastavimo pružati pomoć u razvoju i izgradnji kampa“, rekao je Sakan.

Završnog dana kampa Miroslav Đekić i Sanela Kučuk su održali predavanja o saradnji Višenamjenske terenske ekipe /VTE/ sa ostalim subjektima i radionice na temu psihosocijalne podrške eventualnim žrtvama katastrofa.

Nakon toga održana je efikasna i brza vježba pripadnika VTE, a tema je je bila izvlačenje i zbrinjavanje povrijeđenih nakon eksplozije plinske boce.

Po završetku kampa uslijedila je dodjela uvjerenja, diploma i zahvalnica polaznicima kampa i donatorima.

Ovaj kamp je nastao kao stalna težnja opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor Varoš da obezbijedi prostor na kojem će mladi moći sticati nova znanja i vještine, učiti se humanosti i solidarnosti.

Realizaciju ovog kampa su pomogli opština Kotor Varoš i Republička uprava Civilne zaštite.

(opstinakotorvaros.com)

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…