Završena Deveta kotorvaroška kotlićijada, proglašene najbolje riblje i lovačke čorbe

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.05.2017. 08:12

Na kupalištu Bjeline održana je tradicionalna Deveta kotorvaroška kotlićijada, na kojoj su učestvovale brojne ekipe iz Republike Srpske. Pomjerenje termina održavanja kotlićijade zbog vremenskih uslova vjerovatno je bio uzrok nešto manjeg broja takmičarskih ekipa nego prethodnih godina, tako da se ovog 30. aprila nije primjetila velika gužva na gradskom kupalištu Bjeline.

Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa Policijske stanice iz Kotor Varoša, drugi je bio sastav "Krki" iz Kotor Varoša, a trećeplasirana ekipa Sportsko ribolovno društvo "Čelinac". 

Član pobjedničke ekipe i glavni majstor za riblji paprikaš Dragan Raljić rekao je Srni da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjerenu ribu uz nekoliko tajnih sastojaka. 

"Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana kotlićijada u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto", istakao je Raljić. 

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe picerija "Verdi" iz Banjaluke, drugo mjesto pripalo je Lovačkoj sekciji "Magla" iz Kneževa, a treće domaćem timu "LJuta greda". 

Gosti iz Banjaluke su izuzetno zadovoljni osvojenim prvim mjestom u konkurenciji lovačka čorba, a predstavnik Željko Perišić je najavio dolazak i naredne godine. 

"Mnogi organizatori trebaju da se ugledaju na kotorvarošku kotlićijadu ukoliko žele da organizuju sličnu manifestaciju, jer je ovdje vrhunska posjeta i ambijent", istakao je Perišić. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan uručio je pehare, diplome i nagrade najboljim ekipama i izrazio zadovoljstvo brojem učesnika manifestacije, koja je održana povodom Dana opštine - 24. aprila. 

"Ovo je deveta kotlićijada koju organizujemo povodom Dana opštine i svake godine je sve masovnija. Raduje prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz Austrije i Slovenije, kao i činjenica što je i u revijalnom dijelu nastupilo više od 15 ekipa", rekao je Sakan. 

Opština Kotor Varoš je u saradnji sa policijskom stanicom obezbijedila pasulj i pivo za sve posjetioce koji nisu učestvovali u takmičarskom dijelu. 

Kotorvarošku kotlićijadu organizovali su opština Kotor Varoš u saradnji sa lovačkim i ribolovačkim udruženjima sa područja ove lokalne zajednice.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…