Zdenko Sakan zvanično preuzeo funkciju načelnika Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.11.2016. 14:10

Predstavnici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) danas su u Parlamentarnoj skupštni BiH načelnicima i gradonačelnicima izabranim na lokalnim izborima 2. oktobra 2016. godine uručili certifikate čime su zvanično preuzeli funkciju. Među njima je bio i Zdenko Sakan novoizabrani načelnik Kotor Varoša. Zdenko Sakan je ispred ´Saveza za promjene´ po broju glasova ubijedljivo pobijedio svoju konkurenciju to jest svojih pet protivkandidata koji su učestvovali na lokalnim izborima u Kotor Varošu.

Primopredaja dužnosti načelnika Kotor Varoša još nije zvanično zakazana, a Sakan je potvrdio da će to biti obavljeno u vrlo kratkom roku.

"Do kraja naredne sedmice bi komisijski trebali da obavimo primopredaju dužnosti" – rekao je Sakan.

Novoizabrani načelnik je dodao da je važno da procedura ide što brže kako se ne bi bespotrebno gubilo vrijeme.

Načelnici i gradonačelnici su potpisali izjave, prihvatili mandat te su zvanično preuzeli funkcije. 

Predsjednik CIK-a Ahmet Šantić im je čestitao i poželio uspješan mandatni period te ih podsjetio da je zakonski rok za formiranje gradskih i općinskih vijeća 30 dana.

Na lokalnim izborima, održanim u 130 opština i 10 gradova u BiH, te Brčko distriktu, izabrana su 3.093 nosioca mandata, od kojih su 2.251 ili 81,50 odsto muškarci, podaci su CIK-a.

Izabrano je i 130 načelnika opština, te gradonačelnici 10 gradova u BiH.

KVorum.net Zdenku Sakanu čestita i želi uspješan mandat

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…