Zlatna povelja opštine Kotor Varoš za dr Milorada Kuzmića i preduzeće ”SIM Technik” Šibovi

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.04.2016. 19:33

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš danas su na posebnoj sjednici usvojili prijedloge Komisije za imenovanje o dobitnicima Zlatne povelje i pisanih zahvalnica povodom 24. aprila – Dana opštine.

Za postignute kolektivne i pojedinačne uspjehe u radu, koji predstavljaju poseban doprinos za razvoj opštine Kotor Varoš, zlatnim poveljama su odlikovani doktor Milorad Kuzmić i preduzeće "Sim tehnik", Šibovi. 

Pisanim zahvalnicama nagrađeni su direktor preduzeća "Elim" Milenko Marković, pekara "Obeliks", kriminalistički inspektor Vojo Klječanin, karatista Nemanja Knežević i Razvojni program UN. 

Nagrade će im biti uručene 24. aprila na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine. 

Nisu usvojeni prijedlozi načelnika opštine Kotor Varoš Dalibora Vučanovića i šefa kluba odbornika SNSD-a Branka Ponorca da zlatnim poveljama budu odlikovani preduzeće "Vrbanja šume" i vlasnik fabrike obuće "Dermal" Radenko Bubić. 

Usvojena je odluka o dopuni Godišnjeg plana utroška namjenskih sredstava od naknade po osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2016. godini, tako da će umjesto ranije predviđenih 650.000 KM biti izdvojeno 732.182 KM. 

Odlukom o izmjeni i dopuni Statuta opštine Kotor Varoš naredni saziv lokalnog parlamenta, umjesto 25, brojaće 27 odbornika. 

Zbog velikog broja prijavljenih studenata prve godine studija koji ispunjavaju uslove konkursa, odbornici su jednoglasno donijeli odluku da se poveća iznos sredstava za stipendiranje studenata, tako da će umjesto predviđenih 60.000 KM iz budžeta opštine za ovu namjenu biti izdvojeno 67.000 KM, a stipendije će dobiti 95 studenata. 

Usvojene su i odluke o izmjeni i dopuni odluke o organizovanju i usklađivanju poslovanja JDP "Centar za kulturu, sport i informisanje" Kotor Varoš i o uređenju prostora i građevinskom zemljištu. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…