Zumba u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.09.2016. 09:20

Termini za treninge su utorkom i četvrtkom od 20:00h, mjesečna članina iznosi 25 KM. Informacije na telefon 065 657 572.

 Od slučajnog otkrića do svjetski priznatog režima vježbanja, zumba fitness je jedan od najpopularnijih vidova rekreacije. Zumba pokreće velike mišiće u telu, ali istovremeno dok plešete, osećate se kao na zabavi kod prijatelja, pa pored zatezanja figure tijela, ovaj vid sporta podiže raspoloženje. Upravo zato je zumba toliko popularna, posebno među ženama.

- Zumba je zapravo takozvani intervalni trening, odnosno obuhvata smjenu naizmjeničnih ritmova u roku od samo pet minuta, kao što su salsa, hip-hop, ča-ča, pa čak i trbušni ples. Čas zumba fitnesa može da traje 45 minuta ili sat vremena. Najčešće se koristi model u trajanju od sat vremena, a tu se kombinuju i ostali plesovi poput tanga, bakata, kalipsa, lambade, tvista i drugih. Kod nas uFitness centru Universum treninzi traju cak i do 1:30h određenim danima...

- U pokretu je cijelo tijelo jer je koreografija veoma dinamična. Tu su čučnjevi, iskoraci, manji okreti... Ovaj tip aerobnog vježbanja može pomoći da sagorite oko 450 kalorija za sat vremena, a uz malo regulisan način ishrane možete veoma brzo linuju da dovedete do savršenstva. Pored toga što zumba uz erupciju adrenalina sagorijeva kalorije i obnavlja energiju, učenje novih plesnih koraka predstavlja veliki izazov pa oni koji jednom odu na čas ostaju verni ovom vidu rekreacije cijeli život.

Organizator je JU ”Centar za kulturu sport i informisanje” Kotor Varoš.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…